Boka flyg till: Aberdeen

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Aberdeen – Skottlands blomma

Aberdeen är Skottlands tredje största stad och bär denna titel med stolthet eftersom staden är full av vackra parker och trädgårdar som har tagit hem pris i Britain in Bloom många gånger. Den spektakulära arkitekturen och de fängslande museerna präglar staden som är rik på konst och kultur. Den har en fascinerande historia och ett rikt uteliv, varför många vill komma tillbaka till Aberdeen om och om igen. Icelandairs systerbolag, Air Iceland, trafikerar de här korta flygningarna med en Q400 Bombardier.

Aberdeen – granitstaden

Aberdeen kallas även ofta "granitstaden" på grund av hur de vackra granitbyggnaderna glittrar i solen efter regnet.

Besök den berömda "Granit Mile" på Union Street i Aberdeen med sina fler än 800 affärer, restauranger och barer som du kan utforska. Där kan du koppla av i de vackra och blomsterrika trädgårdarna när du behöver en paus i utforskandet. Du kan prova det lokala köket, shoppa och njuta av allt Aberdeen har att erbjuda. Efter att du har utforskat staden kan du avsluta din dag med en promenad längs Aberdeens berömda guldkust.

Slott, historiska byggnader och fascinerande landskap

Drottning Victoria förälskade sig i trakten av naturliga skäl. Upplev nationalskatter som Duff House där man kan se en enastående samling av konst och möbler; Leith Hall med omnejd; det fantastiska godset Haddon; slottet/fyren Kinnaird som numera är ett museum för Skottlands fyrar; och självklart också den vackra naturen och städerna i Royal Deeside och Cairngorms nationalpark precis utanför Aberdeen. Om du vill se något alldeles extra under din sightseeing bör du åka Castle Trail där man kan se 17 av Aberdeenshires mest berömda slott och fördjupa sig i områdets historia.

Besök whiskydestillerierna, njut i fulla drag av deras fina produkter och skåla med den vänliga lokalbefolkningen under ditt besök och din upplevelse av Skottlands blomma.

Bra att veta

  • Fyra flyg per vecka året om.
  • Flygs av Air Iceland med Q400 Bombardier som är mindre än Boeings jetflyg. Wi-Fi saknas men Ipad minis finns tillgängliga ombord.
  • Aberdeens flygplats i Dyce ligger cirka 15 km från Aberdeens centrum.
  • Flygbussar avgår regelbundet från Aberdeens flygplats till centrum och resan tar ungefär 35 minuter. Biljetterna kostar 2,70 pund. Att resa med taxi tar drygt 25 minuter och kostar ungefär 15 pund.
  • Många museer och utställningar har gratis inträde, till exempel Maritime Museum och Aberdeen Art Gallery.
  • Braemar Highland Games hålls i naturreservatet Royal Deeside och det är även kungafamiljens semesterställe, berömt för hur vackert det är.
  • Transport kan enkelt ordnas när man reser till Royal Deeside i väst, slottet Dunnottar i söder, de gyllene stränderna i norr och whiskyprovinserna i nordväst.