Boka flyg till: Belfast

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Belfast, Nordirlands huvudstad, har massor av kultur, ett pulserande nattliv, överflöd av historia och ljudet av levande, irländsk folkmusik sipprar ut genom dörrarna och fönstren på stadens många pubar.

Icelandair erbjuder flyg till Belfast från den 1 juni 2017, upp till tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och söndagar.

Flygningen sker i samarbete med Air Iceland Connect och med Q400-flygplan.

Titanic och Belfast

Bland de mest populära attraktionerna i Belfast är berättelsen om RMS Titanic. Fartyget byggdes i vad som då var världens största varv, vilket inte är förvånande eftersom Belfast var en de mest blomstrande industristäderna i början av 1900-talet.

Det finns många Titanic-attraktioner i Belfast men den kanske mest magnifika är en multimediautställning som berättar hur fartyget byggdes och dess historia. Där finns även en restaurang som serverar exakt den måltiden som serverades ombord den sista kvällen. I Titanic-kvarteren längs ån Lagan ersätter eleganta nya byggnader snabbt de gamla varven.

Guinness och gaeliska

Gamla Irland är ändå alltid inom räckhåll i den moderna staden Belfast. Folkmusiktraditionen lever och frodas och det gamla språket gaeliska är närvarande på skyltar och ibland hör man det talas på gatorna. De som talar gaeliska fick ett uppsving 60-talet och utgör idag cirka 4,4 procent av den irländska befolkningen.

Ett besök på en av de många gammaldags pubarna rekommenderas starkt om du vill njuta av en klassisk pint stout och hemlagad kalops. Staden är full av intressanta matställen, så om kalops inte är din favoritmat finns det gott om andra läckra sorters mat.

Marknaden St. George Market hålls varje helg i en charmig viktoriansk byggnad. Den röstades fram som den bästa inomhusmarknaden i Storbritannien 2014. En marknad har hållits på denna plats ända sedan 1608 och bland varorna som erbjuds finns färska skaldjur, hantverk och antikviteter. 

Bra att veta

  • Icelandair flyger till George Best Belfast City Airport som ligger bara 5 km från centrum.
  • Shopping i Belfast är mycket bekvämt med många gator kantade med butiker. Dessutom finns det två köpcentrum och många marknader som alla ligger inom gångavstånd från varandra.
  • För mer information: http://visitbelfast.com