Boka flyg till: Berlin

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Flyg till Berlin med en touch av Island

Det finns oändligt mycket att uppleva i den här supercoola staden i hjärtat av Europa och världshistorien. Det är ett av Europas bästa resmål om du både vill utforska händelser som förändrade världen och upptäcka guldkorn i de intima kvarteren.

Icelandair erbjuder reguljära och billiga flyg till Berlin från USA och Kanada för wurst och konst i världsklass, kombinerat med öl, barer och barockpalats.

Innan du kollar in vad som är kvar av Berlinmuren, varför inte gå "bortom muren" på Island? Besök inspelningsplatser från Game of Thrones eller värm dig i geotermiska bad. Om du bokar flyg till Berlin med Icelandair kan du lägga till ett upp till sju nätter långt stopp på Island utan att betala extra.

Levande historia

Berlin är inte bara tankeväckande museer och monument från en turbulent historia – även om det finns ett överflöd av dem här. Staden är också en magnet för Europas moderna och coola kreatörer. Du kommer att trängas bland musiker som skapar historia, plus massor av artister och andra kreativa personer.

Några av de viktigaste händelserna under 1900-talet utspelade sig här. Besök Reichstag (parlamentet) och Brandendburger Tor, det gripande Förintelsemonumentet och se vad som finns kvar av Berlinmuren. Låt tankarna flöda i museerna som visar den mörka perioden i nutidshistorien och få ditt lystmäte av ovärderlig antik konst på Museuminsel. Sedan kan du ta del av höjdpunkterna i dagens moderna Berlin. Det kan vara hipster-barer, underground-klubbar, livfull gatukonst eller matmarknader fulla av dofter och smaker.

Goda tider är wurst-tider

Smaka på stadens favoritsnabbmat på en lokal imbiss eller snabbmatsställe. Currywurst (currykorv) är en lokal klassiker och det finns massor av ställen som säljer Döner-kebab. Det finns gott om prisvärda snabbmatsställen, men även lyxiga gourmetkrogar och ett smörgåsbord av valmöjligheter däremellan – allt från coola kafébarer och rustika ölkaféer med träpaneler till eleganta gourmetställen som serverar trendig och lokalt producerad mat eller internationella smaker.

Besök kvarter som Scheunenviertel, Kreuzberg, Neukölln och Prenzlauer Berg och utforska gatornas alla kaféer, indiebutiker och roliga tidsfördriv.  Du kan höja glaset och skåla för stadens fantastiska återförening på skumma ölhak som Prater Garten (startades 1837) och på stimmiga "strandbarer" längs floden Spree.

Välkända namn och unika fynd

Kurfürstendamm är den främsta butiksgatan i staden (namnet är svåruttalat, så gör som lokalbefolkningen och kalla den Kudamm). Den är över tre kilometer lång och butikerna ligger vägg i vägg. Lyxsökarna får sitt lystmäte i hörnet av Fasanenstrasse och matälskare bör inte missa den fantastiska livsmedelsavdelningen i det berömda KaDeWe-varuhuset.

All den där berliner-kreativiteten tar sitt uttryck i indiebutikerna som är spridda över hela staden. Om du vill är det enkelt att undvika butikskedjorna och megaköpcentren och hitta unika fynd och lokala designers. Besök distrikt som Scheunenviertel, Kreuzberg och Prenzlauer Berg eller kombinera loppisfyndjakt med historia på Flohmarkt am Mauerpark, en fullpackad marknad som är öppen varje söndag precis där Berlinmuren en gång stod.