Boka flyg till: Chicago

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Icelandair flyger från Europa till Chicago året runt med en Stopover på Island.

Chicago, Illinois är mellanvästerns största stad och bör finnas på varje persons bucket list. Faktum är att Chicago är USA: s tredje största stad, vilket innebär att det finns en uppsjö av aktiviteter och underhållning att välja mellan. 

Den blåsiga staden vid Michigansjön

Chicago är allmänt känt som Windy City, men det bör inte dämpa din iver. Väl inskyddad vid sjösidan så finns det gott om möjligheter för strandaktiviteter eller nedvarvning på den sandiga kusten vid Lake Michigan. När du inte är upptagen med att sola bör du spendera lite tid downtown nära The Magnificent Mile of Michigan Avenue och det smörgåsbord av affärer, butiker, caféer och restauranger som fyller staden med liv - och stil. Det är onekligen smidigt att du kan checka in två väskor när du reser till Nordamerika. Gott om plats för din shopping med andra ord.

Den äkta Chicagopizzan

Chicago är även känd för sin pizza. Njut av signaturpizzan som är tillagad i en traktörpanna och se till att du anländer hungrig!

Museer, baseboll eller basket?

Du behöver inte ens välja. Gå till en baseballmatch och se The Cubs eller White Sox live eller tillbringa en stund med det legendariska Chicago Bulls och arvet efter den store Michael Jordan och Scottie Pippen innan du beger dig ut till sjösidan och Museum Campus. Här kan du enkelt tillbringa en heldag med att gå mellan Adler Planetarium & Astronomy Museum, The Field Museum och Shedd Aquarium. Om du är impressionistiskt lagd rekommenderar vi Chicago Art Museum, som innehar den största samlingen av impressionistiska verk i USA. Om du reser med din familj och vill tillbringa en dag utomhus, bege dig då till Lincoln Park Zoo som är helt gratis.

The Bean, Willis Tower och The Goodman Theater

Höga byggnader är anmärkningsvärda. Du hittar en av landets högsta byggnader i Chicago i och med Willis Tower. Här finns även möjlighet att ge sig ut på utsiktsplattformen för de som vågar. Om vädret är fint kan du åka på en båttur i Chicagos kanaler och längs stranden av Lake Michigan. Glöm inte att besöka "The Bean" (Cloud Gate) i Millenium Park - en sömlös och reflekterande skulptur som snabbt har blivit en av Chicagos mest karakteristiska attraktioner.
Efter en härlig dag med sightseeing kan du avsluta din dag på The Goodman Theater och uppleva en show eller bara insupa vyn av byggnaden och teaterns historia.

Bra att veta

  • O'Hare International Airport är en av de största flygplatserna i USA, belägen ca 30 km från centrum (18 mi).
  • Chicago är en gåvänlig stad men erbjuder även en rad alternativ av kollektivtrafik.
  • Stadens 77 stadsdelar är lika varierande som de är många.
  • Olika evenemang och festivaler adderar intressant krydda till staden och det finns ett stort urval att välja bland.
  • Icelandair flyger året runt till Chicago, fyra gånger i veckan. Ta en titt på vårt schema för att se när.