Boka flyg till: Chicago

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Är du ute efter ett oförglömligt äventyr i USA:s tredje största stad? Här sprudlar det av fartfyllda aktiviteter, sport, ett brett kulturutbud och så klart… ”All that Jazz”. Heja på Chicago Cubs, dansa natten lång på de världskända nattklubbarna eller ta en promenad runt Lake Michigan och njut av vita stränder och kristallklart vatten. Vi ger dig de bästa tipsen för att få ut det bästa av din resa till Chicago.

Upptäck Chicago: Paddla kajak i Chicago River eller hurra på Chicago Bears

Med en aptit för god mat, design, historia och kultur, lär du inte bli besviken. Se stadens skyskrapor och The Buckingham Fountain som lyser upp staden om kvällarna från pariserhjulet vid Navy Pier. Varför inte ta en guidad tur genom Chicago River där du får ta del av Chicagos kända arkitektur som bland annat Willis Tower, en av världens högsta byggnader. Gör en helkväll ut av det för en färgrik upplevelse med fyrverkerier.

Passa på att upptäcka ett av de bästa konstgallerierna i USA. The Art Institute är rankad som Chicagos bästa konstgalleri, med världskända samlingar av impressionismen och postimpressionismen, där själva byggnaden i sig är ett konstverk.

Som sportfanatiker får du inte missa Chicagos berömda sportkultur. Lämna tv-soffan och upplev matcherna live på United Center där du kan se Blackhawks Hockey eller en basketmatch med Chicago Bulls. Är du istället en basebollfantast bör du inte missa Chicago White Sox eller Chicago Cubs som är med i National League. Dessutom kan du se Chicago Bears, vinnarna av nio NFL mästerskap och en Super Bowl, under din vistelse i Chicago.

Nattlivet i Chicago

Jazz och blues sätter ramen för Chicagos karaktärsdrag. Avnjut en konsert på Riviera Theatre eller på Aragon Ballroom som är känd för sin unika design och estetik. Aragon Ballroom härstammar från 20-talet och var tidigare känd som världens finaste danssal.

Få städer i USA har ett sådant spektakulärt nattliv som Chicago. Three Dots and a Dash kommer att ge dig en exotisk upplevelse med sina utsökta drinkar i läckra muggar som sprudlar av kreativitet. Ta även en drink på The Green Mill som en gång i tiden var en känd bar under förbudstiden i USA, men som nuförtiden har både jazz- och poesiföreställningar.

Mat i Chicago: Världskända Deep Dish Pizza och amerikanska efterrätter

Gå inte miste om Chicagos berömda hotdogs och Deep Dish Pizza. Chicagos Deep Dish Pizza avnjuter du som bäst på den kända restaurangen, Giordano’s, som ursprungligen kommer från norra Italien och introducerades till Chicago år 1974. Rivalen Lou Malnati’s pizzeria har röstats fram till Chicagos bästa Deep Dish Pizza med sin hemmagjorda deg och tomatsås. Vi kan lova att du har ett leende på läpparna när du lämnar dessa restauranger. När det kommer till hotdogs, rekommenderar vi Portillo’s där de även serverar utsökta köttfyllda italienska baguetter. För den sötsugna kan vi tipsa om Hollywoodstjärnornas favoritställe - Margie’s Candies. Bandmedlemmarna i Rolling Stones är bara några av många musiker som har besökt detta sockerparadis.

Shopping i Chicago: Exklusivt på Michigan Avenue eller Vintage i Wicker Park

Det finns oändliga möjligheter till att tömma plånboken i denna stad. Shoppa på Michigan Avenue, även är känd som Magnificant Mile, där massvis av exklusiva butiker är samlade. Bortsett från alla fina affärer, leder Michigan Avenue dig till Chicago Water Tower, Art Institute of Chicago och Millenium Park. För den som letar efter prisvärda kläder och produkter är det stora köpcentret Old Orchard ett måste. För alla hipsters och fashionistas kan vi tipsa om en mängd unika butiker i Wicker Park. Här kan du fynda allt från böcker, inredning, vintageväskor och kläder. Ytterligare en shoppinggruva är gallerian Water Tower Palace som ligger på State Street, tätt intill den enda kvarstående byggnaden efter The Great Chicago Fire år 1871 - Water Tower.

Bo i Chicago: Hotell i Downtown Chicago eller Airbnb i Logan Square

Vi erbjuder 233 boenden i Chicago med allt från hotell i Downtown till privatrum. Vill du ta del av det ungdomliga Chicago är Airbnb i Logan Square (står chicago på NO) en fantastisk idé. Logan Square är ett område som har genomgått en stor förvandling med nya byggnader, barer, bryggerier och nattklubbar. Wicker Park är ett annat ungt område med många restauranger, kaféer och konsthallar.

Transport i Chicago: Hur tar man sig runt i staden!

Våra billiga flygresor till Chicago tar dig till O’Hare International Airport som ligger ca 30 kilometer från centrum. Från flygplatsen kan du enkelt ta tåget (blå linjen) eller anslutningsbussar in till centrum. Väl inne i staden är det enkelt att ta sig runt med den smidigt fungerande kollektivtrafiken.

Våra sökfunktioner hjälper dig att finna de bästa priserna och erbjudanden för ditt resedatum och din budget. Nya erbjudanden läggs upp varje dag så missa inte hur du bäst och enklast kan boka din resa till Chicago!