Boka flyg till: Denver

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Packa med solglasögonen, destinationen Denver väntar! Med 300 soldagar om året kan du fly från den mörkaste tiden i Sverige och istället njuta av storstadsliv och äventyr i staden omringad av fantastiska berg. Boka dina biljetter med Icelandair idag för att få de billigaste flygresorna till Denver!

Denver-guide

Denver sprudlar av kultur, idrott och friluftsliv, så om denna kombination faller dig i smaken kan din resa till Denver bli helt fantastisk! Staden som även kallas för The Mile High City, ligger 1609 meter över havet och lockar äventyrstörstande turister världen runt. I Denver finns möjlighet till många typer av utomhusaktiviteter; allt från vacker fjällvandring till mountainbike och skidåkning. Med andra ord - Denver garanterar adrenalinkickar.

Upptäck Denver

Inte nog med att Denver erbjuder ett stort utbud av friluftsaktiviteter, det finns dessutom ett brett urval av kulturella aktiviteter som passar alla åldrar. Det är en aktiv stad som grundades under The Gold Rush år 1858. Förvisso har guldet försvunnit sedan en lång tid tillbaka, men för ölfantaster är Denver fortfarande en sann guldgruva. Det sägs att det finns fler bryggerier i Colorado än i någon annan stad i världen. Besök The Wynkoop Brewing Company - Denvers första bryggeri som producerar mer än 4000 tunnor öl varje år. Därefter kan du besöka Denver Chophouse & Brewery och Falling Rock Tap House, som bjuder på minst lika god öl.

Säkra dina biljetter till en konsert med Colorado Symfoniorkester, Colorado-baletten eller en operaföreställning. Musikkulturen slutar inte här; upplev en konsert på Red Rocks Park & Amphitheatre, en av världens vackraste musiksalar som under bar himmel är omringad av röda klippor och hisnande landskap. För alla konstälskare är ett besök till Denver Art Museum ett måste. Här kan man njuta av konst från de inhemska indianerna och "the old wild west”.

Friluftsliv i Denver

Det finns oändliga möjligheter till aktiviteter i Denver. Ta en road trip till Mount Evans där en otrolig utsikt på 4000 meters höjd väntar. Packa med varma kläder och en picknickkorg, då du kan njuta av naturen längs med vattnet på din resa upp till toppen. Ta en promenad längs Chicago Lake Trails där du blir ett med det majestätiska landskapet och går sida vid sida med de vilda bergsgetterna.

Några av världens finaste skidorter ligger just i och omkring Denver, exempelvis Winter Park Resort och Arapahoe som ligger ca 10 mil utanför stadskärnan. Ta en tur till Aspen och Breckenridge, de mest kända skidorterna i Colorado. Denver erbjuder aktiviteter året runt, och städer och nationalparker som Central City, Black Hawk, Georgetown Pikes Peak Land och Rocky Mountain National Park är definitivt värda att besöka. Dessa destinationer erbjuder häftiga utomhusaktiviteter som bergsklättring, forsränning, mountainbike- och kajakturer.

Innovativ och ekologisk mat i Denver

Det har aldrig funnits bättre restauranger än nu i Denver. Restaurangerna samarbetar nämligen med lokala gårdar och använder färska råvaror och ekologiskt kött och fisk för att skapa miljövänliga, innovativa och läckra rätter. Besök Avanti Food & Beverage, en nyöppnad restaurang som serverar kreativa rätter med inspiration från medelhavsköket. Vill du ha en riktig amerikansk biff kan Guard & Grace rekommenderas. Det är en utsökt restaurang som fokuserar på ekologiska produkter och råvaror.

Shopping i Denver

I Denver lovas en unik shoppingupplevelse. Med en kombination av affärer och butiker hittar du allt från lokalt producerade sötsaker i Enstrom Candies, till vackra designsmycken hos prisbelönta John Atencio. Njut av en shoppingrunda i alla stadsdelar - glöm inte Highlands, Cherry Creek och South Pearl där du verkligen får uppleva stadens utveckling, men med sin autentiska charm i behåll.

Hotell i Downtown Denver eller Airbnb i Capitol Hill

Med vår sökfunktion kan du enkelt söka igenom 81 olika boendealternativ som vi erbjuder i Denver. Vi har allt från billiga vandrarhem till exklusiva hotell. Vi rekommenderar hotell i den centrala delen av staden - nära Colorado Convention Center och Larimer Square. Om du är ute efter trendiga kaféer och uteställen i Capitol Hill, är kanske ett hyresrum via Airbnb något för dig.

Transport Denver: Hyra bil eller Uber

Våra flyg till Denver anländer vid Denver International Airport som ligger ungefär 30 minuter från Denvers stadskärna. Man kan lätt ta sig dit med bil, buss eller taxi. Väl inne i Denver är det mycket lätt att ta sig runt. Denver är USA:s fjärde mest gå-vänliga stad, men om du är i behov att ta dig från A till B på ett snabbare sätt finns Uber-taxi som är effektivt och billigt. För att vara flexibel, rekommenderar vi dig att hyra en bil och köra runt till alla vackra platser runt omkring Denver.