Boka flyg till: Denver

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Denver, Colorado, vid foten av vackra Klippiga Bergen, är ett pulserande nav för kultur, idrott och friluftsliv. En välkomnande stad under en blå himmel, där solen skiner 300 dagar om året.

Denver - En "guldgruva" för sofistikerade citymänniskor och friluftsentusiaster.

Discoveramerica.comMed sin blandning av storstadsliv och utomhusäventyr, har Denver allt. Belägen på stranden av South Platte River på en höjd av 1609 meter över havet, är den porten till Klippiga Bergen. Numera huvudstad i Colorado och statens folkrikaste stad.

Denver grundades 1858 efter att de första guldfyndigheterna  upptäcktes på älvens banker. Guldet har sedan länge försvunnit men Denver är fortfarande en veritabel guldgruva för resenärer.

Solen skiner 300 dagar om året och klimatet är milt med en genomsnittlig vintertemperatur på 7 ° C och 30°C i augusti. Vi rekommenderar en promenad runt stadens centrum för att utforska Denvers fina konstgallerier, butiker och många prisbelönta restauranger.

Familjer med barn kommer att älska Denver Zoo och stadens invånare är stolta över  Denver Botanic Gardens. Strax nordväst om centrum är det historiska och hippa området LoDo (förkortning för "Lower Downtown"). Många byggnader i LoDo från början av 1900-talet har restaurerats och området har återupplivats med läckra butiker, restauranger och konstgallerier.

Denver är också känt för sin öl så det är väl värt och uppfriskande att besöka något av de många bryggerierna. Eller varför inte besöka någon av alla vingårdar och vinodlingar runt Denver?

Denver - Ett paradis för frilufts- och sportälskare

En bilresa på 20-minuters från Denver tar dig till foten av Klippiga Bergen för en rad olika utomhusaktiviteter, vandring, forsränning, kajakpaddling och bergsklättring, för att inte tala om utmärkta golfbanor och en hyllade golfanläggning som Broadmoor.

Området har några av världens finaste skidorter, varav Aspen naturligtvis är mest känd. Denvers omgivande städer och nationalparker omfattar Central City, Black Hawk, Georgetown, Pikes Peak Land och Rocky Mountain National Park.

För en oförglömlig biltur, ta Nordamerikas högsta asfalterad väg upp till toppen av Mount Evans på en höjd av 4348 meter - vägen är öppen från slutet av maj till den första måndagen i oktober.

Bra att veta

Denver International Airport (DEN) ligger ca 40 km utanför centrala Denver.

Resenärer kan använda flygplatsens järnvägsförbindelse, känd som A Line, för att resa från Denver International Airport till centrala Denver för $9.