Boka flyg till: Edmonton

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
I provinsen Alberta, Edmonton ligger en stad som är känd för två skilda saker - festivalens huvudstad i Kanada och hem till Nordamerikas största köpcentrum.

En stad av festivaler

Få lyckas matcha Edmonton i festligheter efter vad stadens evenemangskalender visar på. Oavsett om du älskar mat, teater, musik, kunskap eller något annat, så kan du vara säker på att Edmonton har festivalen som matchar dina intressen.

Spara tid

Urvalet av händelser är utan tvekan riktigt bra. Men ibland behöver även stora sinnen utrymme för att ladda och tänka om. En resa till Fort Edmonton Park är en plats för just sådana saker. Gör en tidresa och besök en enklare och lugnare tid och passa på att förundras över atmosfären under Edmontons gyllene era, 1846-1929.

Inga tvivel på moderna bekvämligheter

Visst är en liten resa tillbaka i tiden väl värt, men när resenärerna återvänder till moderniteterna igen så kommer de inte att behöva frukta tristess . Till exempel är Edmonton hem till Nordamerikas största köpcentrum, West Edmonton Mall. Ja, det är större än Mall of America, WEMs lillebror skulle man kunna säga. WEM är hem till ca 800 affärer och butiker samt olika typer av underhållning och rekreation.  Pricken över i:et på detta annars magnifika meccha för detaljhandeln är det faktum att det finns över 20.000 parkeringsplatser alldeles utanför, som ni vet så bakom varje storslagen shoppare så finns det en lika viktig bärare av kassor och utsedd förare.

Bra att veta

  • Edmonton International Airport (YEG) ligger ca 30 km söder om downtown Edmonton . Att resa från flygplatsen in till staden tar ca trettio minuter och det går även en buss mellan flygplatsen och de större hotellen. Resenärer kan även hyra bil eller att använda sig av någon av de olika typer av transporttjänster som finns för att ta sig från flygplatsen till hotellsängen.
  • Explore Edmonton www.exploreedmonton.com
  • Welcome to Alberta www.travelalberta.com/ca