Boka flyg till: Montreal

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Icelandair erbjuder direktflyg till Montreal, Kanadas näst största stad mellan maj och oktober.

Denna stad i Quebec är den största fransktalande staden i Kanada där franska är det officiella språket tillsammans med engelska.

Design och arkitektur

Du blir nästan bortskämd med valmöjligheter i Montréal, inte minst när det kommer till design, designhistoria och arkitektur. Faktum är att staden utseddes till UNESCO stad av design under 2006. Delvis på grund av stadens insatser för att uppmuntra medborgarna att influera designen i sin omgivning.

Om design och arkitektur faller dig i smaken, bege er då till CCA (The Canadian Centre for Architecture), där de permanenta samlingar, utställningar och byggnader är alla en hyllning till designens betydelse i staden.

Ett av de bästa sätten att lära känna Montreal är på en cykel. Olika företag och researrangörer erbjuder organiserade turer eller hyr ut cyklar.

Butiker, museer och sevärdheter

Du kan handla både ovan och under jord i Montréal och de underjordiska shoppinggatorna omfattar cirka 12 km2 totalt, med 32 km av gator att promenera på. När ni är ovan jord så bege er till L'Avenue du Mont Royal eller Bonsecours Market..

Om du är intresserad av Kanadas historia och kultur rekommenderas Château Ramezay varmt. Varje objekt i samlingen är ansluten till Kanadas historia på ett eller annat sätt och byggnaden har anor från 17000-talet, vilket tidigare agerat som en aristokratisk bostad.

Den gotiska katedralen Notre-Dame basilica är en färgstarka och härligt utsmyckad och inte mindre intressant än sin motsvarighet i Paris.

Kultur Montréal

Under sommaren väcks stadens gator till liv med matmarknader, gatuartister och caféer - inte minst i gamla Montreal. Gatukonst är en populär attraktion och du kan lätt tillbringa en dag på jakt efter de bästa föremålen. Sist men inte minst, musikbandet Arcade Fire som många musikentusiaster bör känna till, kommer från just Montréal.

Bra att veta

  • Flygplatsen kallas Montréal-Trudeau (YUL) och är ca 20km från stadens centrum.
  • Kollektivtrafiken är bra och tunnelbanesystemet är rimligt prissatta och är ett bekvämt sätt att ta sig runt.
    Icelandair flyger till Montréal fyra gånger i veckan mellan maj och oktober (måndag, tisdag, torsdag och lördag).