Boka flyg till: Orlando

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Fantastisk omväxling är vad som utmärker Orlando. Koppla av. Njut av solen och all underhållning som staden har att erbjuda.

Söker du efter ett resmål för en familjesemester? Orlando är ett bra val.

Mer än bara nöjesparker

Ett flyg till Orlando Florida tar dig till centrum av den soliga delstaten Florida. Detta är en utmärkt utgångspunkt för din semester då du kan koppla av i Orlando och samtidigt har möjlighet att utforska resten av Floridas storslagenhet.

Orlando är förmodligen mest känt för sina många temaparker, som är några av världens mest kända och berömda, med Disney, Universal Studio och Sea World högst på listan. Till listan kan även läggas Wet'n Wild, Silver Springs naturtemapark och Gatorland.

Detta är vad en familjesemester i Florida handlar om och har du en gång besökt Orlando återvänder du gärna. Billiga semesteresor till Orlando erbjuder oändlig variation. Disney tar dig med in i ett landäventyr, filmer och vetenskap. På Sea World får du en inblick i valarnas fantastiska värld under vattnet. Gatorland och Silver Springs erbjuder andra naturunderverk. Efteråt kan du svalka av dig på Wet'n Wild, av många ansett som den första riktiga vattenparken, med nervkittlande åkturer, en barnpark m.m.

I motsats till vad många tror är Orlando mer än en samling temaparker. Där finns utomordentliga restauranger såsom Bahama Breeze, 8735 Vineland Avenue, ett trevligt familjeställe, och Outback Steakhouse i Lake Buena Vista och på Kirkman Road nära Universal Studios. För den köpsugne finns tillgång till fantastisk shopping, med Florida Mall i spetsen. En shoppares paradis. Florida är även ett golfparadis. Några av världens bästa golfspelare bor i Florida, bland andra Tiger Woods.

Många alternativ

Det tar dagar att utforska allt Orlando har att erbjuda. När du gjort det, väntar fler attraktioner. Hyr bil och res söderut till Miami med det pulserande nattlivet. Eller gör den kortare turen till västkustens stränder i Sarasota och Bradenton. Det är svårt att hitta bättre stränder än på Floridas västkust. Väl på plats i den varma solen med vardagen långt borta kan du välja bland en rad roliga aktiviteter. Skärmsegling, jet-skiing, djuphavsfiske, snorkling....till och med en tur till stormarknaden är rolig och händelserik. Här finns även några av de bästa restaurangerna. Hemingways och Tommy Bahamas i Sarasota är bara ett par exempel.

Bra att veta

  • Floridabor är precis som alla amerikaner väldigt vänliga. Alltid leende och hjälpsamma.
  • Icelandair flyger till Orlando International Airport (MCO) som ligger knappt 12 mil söder om Orlando.
  • Orlando har bra allmänna kommunikationer men de flesta turister hyr bil.
  • Öppettiderna varierar. Stormarknader och apotek är vanligtvis öppna sent, medan köpcentren stänger lite tidigare på kvällen.
  • Dricks är standard på hotell och restauranger.
  • Räkna med att resan tar en hel dag om du planerar att åka till ett köpcentrum eller en temapark. Körsträckorna är långa i Florida.