Boka flyg till: Portland

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Bland charmiga kvarter och vackra parker färdas Portlands liberala idealister och hipsters på sina cyklar - redo för att njuta av dagen fullt ut. Portland är en fartfylld och kulturell stad, älskad av såväl vin- och litteraturälskare. Vi ger dig de bästa tipsen för att få ut det mesta av din resa till Portland!

Upplev Portland: morgongymnastik i kinesiska trädgårdar eller picknick vid Columbia River

Japanska och kinesiska trädgårdar och parker smyckar runtom i Portland. Susa iväg på en skateboard eller ta en joggingtur genom stadens gröna områden. Med totalt 483 kilometer långa cykelvägar är det bekvämt att hyra en cykel för att ”cruisa" genom staden. Varför inte göra en cykelutflykt till en liten stad strax utanför Portland? Packa ryggsäcken, matsäck och kamera och ta dig till Columbia River för att njuta av fantastiska vyer. Testa på något nytt som vindsurfing eller hyr en cykel för att ta dig runt.

Columbia River Gorge National Scenic Area är rik på fängslande natur och sträcker sig över  hela 129 km. Bland mäktiga klippor gömmer sig dolda raviner och grottor. Den gröna färgens alla nyanser får det ena trädet att smälta in med det andra bland mossans otaliga färger. Lyckligtvis finns dessa skatter tillgängliga för allmänheten att upptäcka året runt - ta dig fram till fots eller färdas på den historiska Columbia Rivers huvudled.

Multnomah Falls är det mest besökta och fotograferade vattenfallet i Oregon och ligger endast 30 minuter utanför Portland. Detta är ett måste för din resa! Ta dig upp till Benson Bridge som sträcker sig över det forsande vattenfallet för att ta en närmare titt på detta underverk.

Skulle vädret svika under din vistelse i Portland, erbjuds en mängd museer och historiska platser värda att besöka. Från Portland Art Museum med sin stora och breda samling av konst, Center for Contemporary Native Art som målar upp modern, inhemsk indiansk konst till Fort Vancouver, en replika av ett pälsjägarläger från 1825.

Mat i Portland: Street food från Food trucks eller pizza i Portland?

Det finns många valmöjligheter till att fylla magen i Portland. Portland är ett matparadis med fler än 6000 food trucks runt om i staden och är utsett av CNN till att ha världens bästa street food. De flesta vagnarna är samlade på ett ställe, vilket gör det möjligt att testa spännande mat från världens alla hörn. Portland har gett ut en tidning som heter Portland Pizza Guide, där du kan följa pizzans historia genom tiden som guidar dig till pizzarestauranger som använder sig av färska råvaror från lokala gårdar. Till alla pizzaälskare och ölfantaster - jakten är över. I Portland kan du besöka över 65 bryggerier med årliga ölfester, Movie Brew-pubs och fantastiska restauranger som serverar sällsynta ölsorter. Listan är med andra ord oändlig! I Portland och det närliggande Willamette Vallet finns vingårdar för innovativ vintillverkning, mysiga vinbarer och helt otroliga viner som du inte får gå miste om. Du kan nu kryssa av vinprovning från din “to-do-lista”.

Shopping i Portland: Bohemiska eller amerikanska shoppingcenter

Du kan köpa allt i Portland skattefritt, och då menar vi allt! Från handgjorda fynd till märkesvaror… Portland kryllar av skickliga kreatörer vilket medför spektakulärt mode i alla dess former. Stadens unika stil återspeglar sig i butiker och affärer runt om i Portland och är ett mecka för DIY-kreatörer. Gör din egen souvenir för att ta med hem som minne, eller köp en färdig produkt tillverkad av en riktigt Portlandsbo. Det finns många valmöjligheter till shoppingcenter i Portland. Från stora varuhus mitt i stadens centrum till Pearl District som innehåller både butiker och gallerior. Eller varför inte 811 Building som är ett indie-köpcenter med häftiga klädaffärer och lokala småbutiker.

Hotell i DownTown eller Airbnb i Nob Hill

Vi hjälper dig alltid att hitta det bästa boendet som passar just dina önskemål för din resa till Portland. Om du inte är ute efter att bo på hotell finns det 130 stycken andra alternativ till boende. Vi erbjuder allt ifrån billiga vandrarhem i DownTown med närhet till både restauranger, museum och shoppingcentrum, till eleganta hotell i närheten av The Rose Garden Arena. Varför inte hyra en lägenhet via Airbnb för att komma ännu ett snäpp närmare Portlands lokalbefolkning. Välj områden som Goose Hollow eller trendiga Nob Hill för att maximera hemmakänslan. Vi hjälper dig att hitta boenden som passar dig och dina intressen.

Transport i Portland: Hur man tar sig runt i staden

Våra flyg till Portland ankommer till Portland International Airport (PDX) som ligger 40 minuters bilresa från centrum. Det finns flera alternativ att ta sig till och från flygplatsen. Bussar, taxi eller tunnelbana (röda linjen) tar dig smidigt till centrala Portland. Det är enkelt att ta sig fram i Portland, det mesta ligger inom gångavstånd men det finns också möjlighet till en av landets bästa kollektivtrafik ifall du vill komma fram lite snabbare.