Boka flyg till: Portland

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Portland är en ganska liten stad, med ca 560,000 invånare, men ungefär 2.5 miljoner människor bor i Portland storstadsområde. Beläget på västra sidan i USA är det nära till kusten och en tre-timmars-bilresa från Seattle.

Vi börjar smått. Portland, Oregon är inget undantag. I sin linda på 1800-talet var staden ett pit-stop längs västra stranden av floden Willamette och resenärer som reste mellan staden Oregon och Fort Vancouver räknade med "The Clearing" på sin väg. Sedan dess har staden vuxit och mognat.

Bra för själen

Du kan ge näring åt din ande på olika sätt under ett Portland besök. Exempelvis kan du vandra bland rosorna i International Rose Test Garden och omge dig med vackra dofter och levande färger. Om du vill släcka din kunskap av törst, besök då Oregon Museum of Science and Industry. Efter denna andliga och intellektuella fest, kan du prova en annan. Gör ett besök på bondens marknad, där du kan prova allt från färskvaror till ost och sedanav sluta med VooDoo Dougnuts för bakverk med en fascinerande - och vågad - twist.

Utomhusaktiviteter

Balans är viktigt. För att upprätthålla en viss balans i din resplan, och samtidigt i ditt liv, kan du prova på stadens många stora utomhusaktiviteter. Till exempel kan du förundras över utsikten från berget Tabor City Park, åka på vandringsutflykter i Forest Park, ta in skönheten i Oneonta Gorge, paddla kajak på floden Willamette eller utforska staden på cykel. Möjligheterna är nästan oändliga.

Bra att veta

  • Portland International Airport (PDX) ligger en 40-minuters-bilresa från stadens centrum och flertalet alternativ av kollektivtrafik finns också.