Boka flyg till: San Francisco

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Flyg till San Francisco med en touch av Island

Njut av staden vid bukten så kanske du kan förstå varför man skrivit så många låtar om den. Det är en härlig mix av teknisk kreativitet blandat med lättsam charm i en fantastisk miljö.

Icelandair erbjuder billiga flyg till San Francisco från Europa och Storbritannien för fantastisk inspiration, i form av härliga Frisco-smaksatta måltider, festivaler och ett fantastiskt inkluderande.

Innan du provar de urbana läckerheterna i San Fransisco, vad sägs om att utforska de unikt vilda fröjderna på Island? När du bokar flyg till San Fransisco med Icelandair har du möjlighet att göra ett upp till sju nätter långt stopp på Island utan någon extra flygkostnad.

Sevärdheter i Golden City

Allas favoritsevärdhet är Golden Gate-bron - som är mer orange än guldfärgad, men klandra inte bron för det. Du kan ta den där perfekta bilden från Fort Point eller Battery Godfrey och sedan gå eller cykla över bron för att kolla in fler utsiktspunkter och utforska den båtfyllda marinan Sausalito. Se upp för eftermiddagsdimman som kommer inrullande!

Fler Instavänliga sevärdheter väntar vid Alamo Square, där de kända "Painted Ladies" finns. Dessa pastellfärgade viktorianska byggnader har en imponerande skyline över staden i bakgrunden. Vid Fisherman's Wharf kan du se sjölejon, äta fisk och skaldjur och ta båten till Alcatraz, den ökända fängelseön. Sedan kan du checka av fler sevärdheter från listan: Korsa Lombard Street, kabelspårvagnarna, Coit Tower vid toppen av Telegraph Hill, SFMOMA (det exceptionella museet med modern konst). Det är mycket att klämma in!

Fina San Fransisco-smaker

San Francisco har mycket att skryta med i matväg – och med all rätt. Det är fler restauranger per capita här än någon annanstans i Nordamerika, och det finns utomordentliga jordbruksmarknader här. Det är här mattrender föds, och det är en hel värld av smaker att upptäcka - allt från food trucks till fler Michelin-restauranger än du kan tänka dig, i tillägg till klassiskt välsmakande kinesisk mat i Chinatown och de innovativa fusionssmaker som Kalifornien är känt för.

Landmärket, den gamla färjebyggnaden, är den lokala smakens heliga helgedom. Utanför byggnaden finns en jordbruksmarknad som hålls tre gånger i veckan, och går man in hittar man ett enormt utbud av produkter som får munnen att vattnas, plus gott om ställen att sätta sig ner och äta. Man bjuds på desto fler matbeslut när det är dags att välja vilken stadsdel man ska äta i. Alla är bra, men i multikulturella Mission, i marinan och Hayes Alley kan inget gå fel.

Stora, kända märken och även lokal stil

Shoppingspektrat i San Francisco är väldigt brett, allt från dyrt och vintage till gallerier och gourmetfavoriter, plus alla musik- och bokaffärer en cool stad förtjänar.

Union Square är juvelen i kronan när det gäller shoppingområden och erbjuder ett helt smörgåsbord av glammiga varuhus och kända märken. Det är inte svårt att hitta vare sig pittoreska och roliga San Francisco-minnen eller souvenirer som sammanfattar stadens kreativa ådra. Om det är det du är ute efter bör du satsa på ett av de mer utmärkande kvarteren - Haight är platsen för fri kärlek- och hippie-reliker, medan Valencia Street i Mission har en mängd hipster-ställen och några fantastiska väggmålningar i närheten (missa inte Balmy Alley). The Castro är känd för sina LGBTQ-vänliga kvarter, medan butiksfyllda 24th Street i vackra Noe Valley är som gjort för fönstershopping och bruncher.

Bra att veta

Befolkning: 865 000

Area: 124 km2

Transportmedel:BART (Bay Area Rapid Transit) är ett spårvägssystem som omfattar San Francisco Bay-området, och även de tillhörande flygplatserna. I hjärtat av staden går Muni-bussar, spårvagnar och kabelbilar. Cykelhyrning är också populärt, speciellt för att utforska kusten och för att korsa Golden Gate-bron.

Valuta: Amerikansk dollar

Trendiga kvarter: The Mission - SoMA - Marinan - Pacific Heights - Hayes Valley - Russian Hill