Boka flyg till: San Francisco

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Vi älskar allt med San Francisco, från de storslagna vyerna, kvarter fyllda med historia och karaktär till affärer, underhållning och mat i världsklass. Det kommer du också att göra.

IMPONERANDE

San Francisco är verkligen imponerande och några av stadsvyerna som du bjuds på är världskända. Du kanske inte har varit där förut, men indirekt har du det... i oräkneliga filmer, tidningar och vykort. Här är några av de mest välkända sevärdheterna: Golden Gate-bron, Alcatraz, Chinatown, världens asiatiska "huvudstad" utanför Asien, med egna skolor, sjukhus och etniska restauranger. Även den som aldrig varit i San Francisco tidigare kommer att känna igen de branta backarna och gatorna från Hollywood-actionfilmerna där polisbilarna flyger nerför backarna i vild jakt på bovarna. Dessa backar är ett kännetecken för San Francisco, då staden är byggd på 43 kullar av varierande höjd.

EN AVLÄGSEN PLATS

En resa till San Fransisco bör vara mer än en kort weekendvistelse. Avståndet hit är så långt att du bör passa på att hinna uppleva så mycket som möjligt. En resa till San Fransisco ger dig anledning att utforska resten av Kaliforninen och allt det har att erbjuda. Hela delstaten är en samling av intressanta sevärdheter, platser, människor... plus ett fantastiskt klimat. Här är några platser som är värda ett besök: Death Valley, Hollywood, San Diego, Los Angeles, Channel Islands National Park, Palm Springs, Big Sur. Kalifornien är även den perfekta utgångspunkten för vidare semester på Hawaii. Icelandair har nyligen lagt till Kalifornien i sitt reseutbud vilket vår befolkning uppskattat. Det kommer du också att göra.

Bra att veta

  • Hungrig? Prova Gary Danko 800 North Point St. Dyr fransk/amerikansk. Piperade 1015 Battery St. Utmärkt baskisk mat. The Slanted Door 1 Ferry Building. Vid hamnen, etnisk vietnamesisk. Delfina 3621 18th St. italiensk/kalifornisk. Plus förstås många, många andra.
  • Är du sugen på att shoppa? Prova Union Square och gatorna däromkring. Här finns bland annat Macy's och en mängd andra butiker i värlsklass. Hayes Valley. Intressanta butiker som specialiserar sig på handgjorda presenter. Filmore St. och Union St. Små och populära butiker, mer unika än Union Square-affärerna. Haight Ashbury, mycket secondhand-butiker .
  • San Franciscos spårvagnar har knappt förändrats alls sedan 1873.