Boka flyg till: Seattle

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Seattle - den största staden i staten Washington i nordvästra USA. Seattle är storstaden med puls, kosmopolitisk miljö, massor av liv och känsla - allt omgivet av den vackraste natur som gör att man nästan tappar andan.

Seattle is a cosmopolitan city defined by water and mountains

Seattle har ca 600.000 invånare och med förorter och dess omnejd uppgår befolkningstalet till 3.3 miljoner. Seattles centrum är fullt av aktiviteter och här hittar man flera av stadens  mest imponerande byggnader och museum såsom Experience Music Project, Seattle Art Museum och Olympic Scultpture Park, för att bara nämna några.

Seattles mest berömda landmärke är dock Space Needle som byggdes 1962 i samband med Världsutställningen. Härifrån har man en svindlande 360 graders utsikt över de storslagna Olympic Mountains bag Puget Sound och det intilliggande Mount Rainer som  också syns på alla bilder på Seattle.

Seattle har en mångfald av kulturella aktiviteter. Bland utomhusaktiviteter finns allt  i äventyr från spännande  bergsklättring till den vildaste skidåkning. Seattle är också känt för många andra saker.Många nickar nog igenkännande till begrepp som Grunge och " ljuden från Seattle" där namnen Nirvana, Pearl Jam och Soundgarden är synonymt med staden. Dessutom är Seattle  högkvarter för Starbucks, Amazon, Microsoft och Boeingfabriken - fyra inte helt okända verksamheter.

Seattles geografiska läge utgör den perfekta utgångspunkten för vidare resa t.ex till Californien och Oregon i söder eller Kanada i norr. Du kan ta den berömda vägen Highway 1 på västkusten hela vägen till Los Angeles, segla till Vancouver i Kanada, flyga till Las Vegas eller någon annanstans.

Bra att veta

  • Seattle-Tacoma International Airport
  • Sevärdheter: Space Needle, Olympic Sculpture Park, Seattle Art Museum, Seattle Aquarium
  • Shopping: Hörnet av Pine Street och Fifth Avenue är ingången till Seattles största shoppingområde. Nordstrom och Macy, shoppingcenrum som Westlake Center och Pacific Place. Diverse outlets och affärer med alla kända märkesvaror
  • Restauranter/bar: ART Restaurant och Loung, The Bin Vivant, Cafe Juanita, Lark, Olivar, the Pomegranate Bistro m.fl