Boka flyg till: Washington DC

Flyg

Trip type:
Avgång och ankomst
Expense account
Resenärer:
Klass:
Visa flyg:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
USA:s huvudstad är full av berömda platser, gratis sevärdheter och en oändlig lista med evenemang. Gå omkring i historiska Georgetown och upplev stämningen på barerna och restaurangerna invid floden.

En semester i Washington DC ger dig inte bara chansen att uppleva en av världens mest fantastiska städer, utan också hela Amerikas ostkust med bil.

Lätt att sig runt

Även om Washington inte är någon liten stad, är det inget New York och däri ligger en av de största fördelarna. Nästan alla de platser, museum, monument och restauranger som du kommer att vilja se och besöka under din vistelse ligger i samma relativt "lilla" område, vilket möjliggör en avkopplad semester utan stress. Förmodligen mer än någon annanstans i USA känner du känslan av frihet, demokrati och sprudlande energi som ofta associeras med Amerika. Det hela börjar med Vita huset, Capitol Hill, Arlington-kyrkogården och inte minst den imponerande statyn av president Abraham Lincoln samt Jefferson- och Washington-monumentet. Här känner du den starka länken mellan nu- och dåtid.

Washington DC ståtar också med ett sällsynt urval av museum i världsklass, berömda institutioner såsom National Museum of Natural History och National Gallery of Art, på gångavstånd från varandra.

Det enkla livet

Medan du funderar på hur billigt det var att resa med flyg till Washington DC och undrar hur du ska spendera resten av semesterpengarna, kan det vara uppfriskande med ett besök till ett mycket speciellt samhälle, Amish-folket i Patchwork. Deras enkla livsstil är något att skåda och beundra.

Bra att veta

  • När du reser med flyg till Washington med Icelandair anländer du till Dulles internationella flygplats en timmes bilväg från Washingtons centrum.
  • Shopping? Ta en tur till: Georgetown med otaliga intressanta butiker. Exklusiva märken blandas med mindre kända märken.