Leifur ”the Lucky” Eiríksson

Leifur ”the Lucky” Eiríksson

1987

Den nya flygterminalen öppnas äntligen och är en fantastisk konstruktion på 1 393,5 m². Invigningen ägde rum framför tre tusen människor den 15 april 1987 och byggnaden får namnet Leifur Eiríksson Air Terminal. Den ursprungliga planen var en större byggnad, men detta ansågs vara onödigt. Ingen trodde att antalet passagerare som passerar genom terminalen skulle stiga så mycket som det gjorde, och inom några år hade terminalen svårt att hantera tillströmningen av passagerare.

När det första spadtaget togs i marken där grunden skulle ligga anlände och avreste årligen 460 000 passagerare till och från Keflavík flygplats. Den siffran översteg 6 miljoner år 2016. Byggnaden har förstorats två gånger, och 2016 var Leifur Eiríksson Air Terminal 61 000 m2

Vid denna tidpunkt flyttade Icelandair in i en nytt 4 000 m2 servicecenter som inrymde fraktavdelningen, kök och teknikverkstad. Det fanns också ett tullager för tullfria varor som säljs på internationella flygningar. Den högt flygande butiken fick namnet Saga Boutique.