Icelandair linjenät

Icelandairs affärsstrategi bygger på Islands geografiska läge, halvvägs mellan norra Europa och USA:s östkust. 

Genom att förena passagerare som reser till och från Island, med passagerare som korsar Atlanten via Island, har Icelandair utökat och förstärkt sitt nätverk kontinuerligt under de senaste decennierna. Icelandair ansluter 26 städer i Europa med 18 destinationer i Nordamerika.

Nätverket är baserat på 24-timmarsrotation, med anslutningsflyg som lämnar Island morgon och eftermiddag.

Om Icelandair

Icelandair är ett ledande flygbolag som erbjuder flyg till och från Island, samt ett attraktivt alternativ för flygningar över Atlanten. Icelandair erbjuder säkra och tillförlitliga flyg samt exceptionell service på flighter till storstäder på båda sidor av Atlanten.

Flygbolaget opererar från Island och använder landets geografiska läge mellan Amerika och Europa som en möjlighet att bygga upp ett ständigt växande nätverk av internationella rutter med Island som nav. 

Icelandair är en del av Icelandair Group.

Icelandairs ledning

Birkir Hólm Guðnason, CEO. 
Birkir kom till Icelandair år 2000, först som Sales Manager för Island och senare Sales Manager för Nordamerika; General Manager för Centraleuropa, baserad i Frankfurt; och från 2006 som General Manager för Skandinavien, baserad i Köpenhamn.  Birkir blev VD för Icelandair 2008.  Han avslutade sin BSc-examen i företagsekonomi och administration från Aalborg universitet 1998 och MBA i International Business and Economics 2000 vid samma universitet. Jens Bjarnason, Senior Vice President Operations. Jens anslöt till Icelandair som Structual Engineer 1984.
Under en tid var han chef för säkerhetsförordningen för isländska CAA. Han har även arbetat som chef för Icelandair Flight Operations under ett decennium mellan 1996-2005 och även senare som vice VD för Technical Operations 2005-2011. Från 2011 till 2015 var han Director of Operations för International Air Transport Association, IATA, i Montreal, Kanada. Jens är ingenjör med doktorsexamen från Northwestern University i Illinois, USA.

För marknadsförings-, evenemang- och sponsringsförfrågningar, klicka här.

Hlynur Elísson, Senior Vice President of Finance and Administration.
 Hlynur inledde sin karriär i Icelandair Group på Icelandair Domestic 1995 som Director of Finance och sedan Air Iceland 1997.  2005 utsågs han till Senior Vice President Finance och Resource Management för Icelandair och 2006 blev han Icelandair Groups Chief Financial Officer.  I november 2008 utsågs Hlynur till SVP Finance and Administration på Icelandair.  Hlynur har en BSc-examen i företagsekonomi från Rockford College, Illinois.Svali Hrannar Björgvinsson, Senior Vice President of Human Resources.
 Svali har varit Senior Vice President för Human Resources för Icelandair sedan mars 2009.  Dessförinnan var han Senior Vice President för Human Resources för Kaupthing Bank, 2005-2008.  Svali var chef för Resource Development på IBM Consulting Services och en ägare på PWC.  Svali har undervisat vid Islands universitet, Islands läraruniversitet och Laugarvatn högskola.  Svali har en B.A.-examen i psykologi från Islands universitet, samt en magisterexamen i personalledning och arbetspsykologi från New York University.