Incheckat bagage

Incheckat bagage avser artiklar som checkas in vid disken och som transporteras till flygplanets lastutrymme. Tillåtet antal väskor och deras vikt beror på din reseklass. Studera bestämmelserna gällande resor med vapen, farliga ämnen och läkemedelsartiklar noga.

Övervikt

Om den totala vikten på ditt bagage överskrider din tillåtna bagagevikt tillkommer avgifter för övervikt. Det är viktigt att flygbolaget meddelas på förhand om bagage som överstiger passagerarens tillåtna vikt. Vi förbehåller oss rätten att vägra transport av bagage som överskrider den tillåtna vikten på samma flyg som passageraren. Överviktigt bagage kan endast betalas vid check-in på flygplatsen.

Extra och tunga väskor

En extra väska är ytterligare en artikel som måste checkas in. Om du vill ta med dig mer än det tillåtna incheckade bagaget kan du köpa extra bagage eller tunga väskor utöver den tillåtna bagagevikten på din biljett. Du kan köpa en extra väska online (20% rabatt), via Icelandair Service Center (20% rabatt) eller när du checkar in på flygplatsen.

Handbagage

Handbagage är föremål som du bär med dig in på flygplanet. Ett handbagage på upp till 10 kg och en liten artikel, exempelvis en handväska eller en bärbar dator, ingår alltid. Ytterligare handbagage beror på din reseklass. Storleken på väskan får inte överstiga 55 x 40 x 20 cm och väskan får inte innehålla vätskor (som överstiger 100 ml), sprayflaskor eller andra förbjudna artiklar.

Bagageregler för barn

Vi på Icelandair välkomnar familjer ombord på våra flygplan och vi strävar efter att göra flygresan så angenäm som möjligt för våra yngsta passagerare Barn i åldrarna 2-11 får ta med sig lika mycket bagage som vuxna passagerare. Dock gäller andra bagageregler för spädbarn och barn som är under 2 år, vänligen se bagagekalkylatorn.

Sportutrustning och bagage av udda storlek

Sportutrustning avser sportartiklar såsom vindsurfingbrädor, fiskeutrustning och cyklar. Se bagagekalkylatorn för en fullständig lista över träningsutrustning. Alla bagageartiklar som inte finns listade anses vara "Bagage av udda storlek" och debiteras enligt avgifter för normal övervikt. Vapen som används för sportaktiviteter kan bli föremål för vissa restriktioner.

Sportutrustning och bagage av udda storlek måste bokas i förväg. Vi rekommenderar starkt att passagerare som avser att resa med sådan utrustning säkerställer att deras hem- eller reseförsäkring täcker återanskaffningsvärdet av värdefulla artiklar i incheckat bagage.

Korrekt packning

Allt bagage måste packas/förpackas för att tåla normal bagagehantering. Detta innebär att bagaget ska tåla kontakt med annat bagage i bagagesystemet och när flygplanet lastas eller lossas. Bagage som checkas in utan tillräckligt skydd sker på passagerarens egen risk. Packning av ömtåliga föremål i incheckat bagage anses inte vara korrekt packning och faller under ”Begränsat ansvar” från flygbolagets sida.

Allt incheckat bagage ska vara tydligt märkt med namn, e-post, telefonnummer och adress.

Packa alltid dina egna väskor. Res aldrig med bagage som du inte har packat själv.

Om du har ytterligare frågor om ditt bagage kan du kontakta oss.

För information om hur mycket bagage du kan ta med dig väljer du dina motsvarande uppgifter i formuläret nedan. Bagagekalkylatorn visar då hur mycket bagage du får ta med dig per passagerare. Notera att denna information också finns på din biljett eller andra resehandlingar.

Följande bagageregler gäller endast resa med Icelandair. Andra bagageregler kan tillämpas om din resa omfattar fler än ett flygbolag. Reglerna kan också påverka vilka avgifter som tillämpas och dina tullfria inköp under resan. Studera bagagereglerna för våra våra codeshare- och interline-partners noggrant samt informationen på din biljett.

Beräkna extra vikttillägg

Bagagevikt och storlek

checked and hand baggage allowance dimensions
Köp extra bagage

Tar du med dig något annat?

Övervikt eller bagage av udda storlek

  • Max.vikten för varje väska är 32 kg . Om du har för tunga eller för många väskor utöver vad som tillåts, kan Icelandair Cargovara det du behöver.
  • Avgiften beräknas för den kategori som gäller. Om du t.ex. har en extra väska som väger mera än 23 kg, gäller både avgiften för en extra väska och avgiften för tung väska.
  • Avgiften i EUR gäller alla flyg från Europa, omräknat till lokal valuta i tillämpliga fall.
  • Extra väskor samt tunga väskor debiteras per flygning när du reser med en Stopover på Island.Stopover på Island.
  • Genom att köpa extra bagage accepterar du även våra villkor.