Pass

Vanligtvis behövs ett giltigt pass för inresa till Kanada. Andra inresekrav gäller för kanadensiska medborgare och personer med  permanent uppehållstillstånd, amerikanska medborgare och personer med permanent uppehållstillstånd, och övriga internationella besökare.

Ytterligare information om resehandlingar hittar du här:  http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/td-dv-eng.html

Alla resenärer måste identifieras på ett kort (Declaration Card) från  Canada Border Services Agency (CBSA)  som ges ut i samband med resan.

Visumkrav och visumundantag

Medborgare från vissa länder och territorier behöver ett visum för att besöka eller göra genomresa i Kanada. Övriga behöver ett elektroniskt resegodkännande, Electronic Travel Authorization (eTA).

För ytterligare information om visumkrav och visumundantag, läs mer här:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Elektroniskt resegodkännande, Electronic Travel Authorizations (eTA)

Kanada inför ett nytt inresekrav, mer känt som ett Electronic Travel Authorization (eTA), för utländska medborgare utan vilsumkrav (se ovan) för inresa eller genomresa till Kanada. Undantag görs för amerikanska medborgare och resenärer med giltigt visum.

Med början den 1 augusti 2015, kan behöriga personer ansöka om ett eTA online. Den 29 september 2016 kommer detta nya krav bli obligatoriskt och resenärer kommer behöva ett eTA innan de kan gå ombord ett flyg till Kanada. För att ta reda på med kan du läsa här Canada.ca/eTA 

Här kan du läsa om hur man ansöker om ett eTA:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp