Vår målsättning är att resan skall bli så rolig som möjligt för våra yngsta passagerare. Ombord finns personligt underhållningssystem med många olika spel och barnprogram. Alla barn får också kritor och vykort som kan färgläggas och skickas till vänner och bekanta.

Det är inte möjligt att boka för ett ofött barn. När du planerar att resa med ett barn som ännu inte är född ännu, kan ni lägga till hans eller hennes namn till bokningen när barnet har fått sitt namn. Vänligen kontakta vårt callcenter för hjälp.

Barnstol:

Passagerare som reser med barn med 2-11 år gamla, kan ta ombord en godkänd barnstol om barnet kan sitta i stolen under flygningen. Passagerare resandes med barn under 2 år kan också medföra en godkänd barnstol ombord, under förutsättning att en fönsterplats finns tillgänglig på planet. Passagerare kan boka ett säte menat för barnstol genom att köpa barnpris. Användning av barnstolar är tillåtet under alla faser av flygningen, även under start och landning, under förutsättning att:

1. Barnstolen är konstruerad för att spännas fast på en stol med ett 2-punktsbälte (normalt säkerhetsbälte på passagerarstolar i flygplan). Barnstolar som är speciellt konstruerade för att sättas fast med 3-punktsbälten (normala säkerhetsbälten i bilar) får inte användas.

2. Barnstolen uppfyller minst ett av följande krav:

  • Barnstolen är godkänd för användning i fordon enligt Europeisk Standard ECE R44-03 eller senare revideringar.
  • Barnstolen är godkänd för användning i motorfordon och flygplan enligt US Standard US FMVSS No. 213 och är tillverkad enligt denna standard från 26:e februari 1985. Barnstolar  som uppfyller US-krav måste ha följande etikett med röd text: 1) "This child restraint system conforms to all applicable federal motor vehicle safety standards"  och 2) "This restraint is certified for use in motor vehicles and aircraft" ("Detta CRS-system (child restraint system) uppfyller alla tillämpliga federala säkerhetsstandarder för motorfordon " och "Detta system är certifierat för användning i motorfordon och flygplan").
  • Barnstolen är godkänd för användning i flygplan enligt tysk standard om "Godkännandeprocess för barnstolar i flygplan" (TUV Doc.:/958-01/2001).
  • Barnstolen är godkänd för användning i motorfordon och flygplan enligt Canadian Standard CMVSS 213/213,1.

CARES Child Aviation Restraint System är godkänt på flyg med Icelandair. CARES är speciellt utformade att användas på flyg för barn 1års ålder och äldre som väger mellan 10 och 20 kg (22 & 44 pounds). Observera att Icelandair inte förser med dessa på våra flygningar.

Ombord:

  • Barnstolen skall vara säkert fastspänd på en fönsterplats med säkerhetsbältet.
  • Observera att flygbolaget inte tillhandahåller barnstolar.

Barnmåltid:

Det är möjligt att beställa yoghurt och en banan till spädbarn. Det finns alltid varmt vatten ombord för att värma upp mjölk och barnmat. En spädbarnsmåltid måste reserveras i förväg, minst 24 timmar före avresa eller i samband med bokningen (+46 (0) 8 690 9800) 
Alla barn i åldrarna 2–11 år får en kostnadsfri måltid på alla flygningar.