Vi ger värdlen Isländsk musik

Vi älskar musik. Vårt stöd till den lokala isländska musikscenen innebär att vi hjälper isländska artister att resa utomlands. Vi har även skapat ett evenemang på Island - Iceland Airwaves Music Festival - dit musikentusiaster från hela världen kan komma och höra det bästa vår musikscen har att erbjuda.

Vi sponsrar Icelandic Music Experiments, vi är den grundande sponsorn av Iceland Airwaves, och deltar i Iceland Travel Fund Reykjavík Loftbrú.

Iceland Airwaves

Icelandair grundade musikfestivalen Iceland Airwaves 1999 och är nu festivalens huvudsponsor.
I början var Iceland Airwaves inriktat på att föra fram isländska artister till internatinonella skivbolag. Sedan dess har festivalen växt och mognat, och nu är det ett efterlängtat evenemang på Reykjavíks sociala kalender. Mer än 150 artister uppträder över hela staden och det är tydligt att allt arbete som folk har satt på festivalen nu betalar sig. Som ett resultat av detta har många isländska artister fått internationella följare.

Play Video
Spotify
Hórmónar
Play Video

Hórmónar

The Icelandic music experiments

Vi är stolta över att varje år kunna stödja unga musiker som deltar i Icelandic Music Experiments. Experiments är en plats där lovande nya band och soloartister får möjlighet att dela med sig av sin musik till en publik för första gången.

Vi ger vinnarna en plats på Iceland Airwaves-festivalen så att de kan spela sin musik inför en internationell publik.

ISLANDS RESEFOND

Icelandair stödjer isländska artister som vill uppträda i andra länder och vi samarbetar med Reykjavíks stad och lokala musikveteraner i programmet Reykjavík Loftbrú.

  • Hot Spring Collection

    Hot Spring CD

    Vi sponsrar och släpper regelbundet samlingar av isländsk musik. Alla artister som väljs ut har vid något tillfälle uppträtt på Iceland Airwaves.

  • Airwaves 2017

    Iceland Airwaves 2017

    2017 års evenemang äger rum i början av november. Boka din resa redan nu och dina biljetter till nästa års festival!